Beste websitebezoeker en mogelijk aanstaande collega,

Wat leuk dat je interesse hebt om in de wellness te gaan werken! Omdat wij jouw privacy zeer serieus nemen en zorgvuldig met jouw gegevens willen omgaan, hebben wij deze privacy- en cookieverklaring opgesteld. Wij willen je graag wat informeren over hoe wij de privacy rondom persoonsgegevens hebben geregeld. Daarbij houden wij ons aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming, beter bekend onder de naam AVG.

In deze verklaring informeren wij je over ons privacy- en cookiebeleid. Mocht je hier vragen over hebben of meer informatie willen ontvangen, neem dan contact op door een mail te sturen naar privacy@iwr.nl.
.

Voorstellen

Als je deze privacyverklaring leest, kan het zijn dat je nog niet precies weet wie wij zijn. We kunnen ons voorstellen dat je op werkenindewellness.nl komt, omdat je een baan zoekt in de wellness. Misschien heb je al gezien bij welke resorts je kunt komen werken of heb je zelfs al een voorkeur.

Toch stellen we ons graag even kort aan je voor. Wij zijn International Wellness Resorts, wij noemen onszelf ook wel IWR, en zoeken via onder meer werkenindewellness.nl naar nieuwe collega’s voor onze prachtige resorts, het Wellness Instituut en het hoofdkantoor (IWR).

IWR heeft een groot aantal van de mooiste wellnessresorts van Europa waaronder het prachtige Elysium en Veluwse Bron. Het hoofdkantoor vind je op de locatie van de Veluwse Bron.

IWR is als moederbedrijf verantwoordelijk voor het verzamelen en verwerken van jouw persoonsgegevens zoals beschreven in deze verklaring. Mocht je vragen hebben dan vind je onderaan deze verklaring onze contactgegevens.

Doeleinden

Solliciteren via het sollicitatieformulier

Nadat je hebt rondgekeken op onze website, of je hebt de vacature op een andere site gezien en bent op onze website terecht gekomen, kun je via het sollicitatieformulier solliciteren. Daarbij vragen we jou om je voor- en achternaam, je woonplaats, je e-mailadres, motivatie en telefoonnummer. Ook vragen we jou om jouw CV bij te voegen zodat we beter kunnen beoordelen of jij aansluit bij de vacature die we hebben.

Wij vragen je deze gegevens met ons te delen op grond van het aangaan van een overeenkomst. Zonder deze gegevens kunnen wij de overeenkomst niet uitvoeren en kunnen we de sollicitatieprocedure niet opstarten.

Wanneer wij jou graag willen verwelkomen als nieuwe collega, kan het zijn dat we je vragen om een zogenaamde VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). De reden dat we dit van je vragen is omdat wij in een privacy gevoelige branche werkzaam zijn. Daarbij is het voor ons van essentieel belang, oftewel een gerechtvaardigd belang, dat we deze van jou ontvangen. Deze VOG bewaren wij bij jouw personeelsdossier zolang je bij ons werkzaam bent of zolang de wet dit van ons verlangd. Alle gegevens in jouw personeelsdossier worden maximaal 7 jaar bewaard op basis van wettelijke gronden.

Solliciteren via Whatsapp

Het is mogelijk om via Whatsapp te solliciteren. In dat geval stuur je ons een berichtje via Whatsapp. Daarbij heb je veel mogelijkheden zoals het versturen van afbeeldingen, bestanden of zelfs video’s. Wat je stuurt heb je volledig zelf in de hand. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met jouw gegevens en wordt alles verstuurd via een extra veilige versleutelde verbinding. Wanneer wij denken dat er een match kan zijn, zullen we de verdere procedure met jou doorlopen zoals dat ook voor de reguliere sollicitaties verloopt. Daarbij verzamelen wij dezelfde persoonsgegevens zoals die hierboven beschreven zijn onder het kopje Solliciteren via het sollicitatieformulier.

Zodra wij de sollicitatieprocedure met jou hebben afgerond, oftewel zodra je weet of we jou aannemen, verwijderen wij jouw gegevens uit onze Whatsapp geschiedenis en van onze servers. Desondanks wordt er mogelijk wel het een en ander bewaard door Whatsapp. Daarvoor verwijzen we je graag door naar de privacy statement van Whatsapp.

Voor het verwerken van jouw persoonsgegevens beroepen wij ons op de grondslag van het aangaan van een overeenkomst. Zonder jouw persoonsgegevens kunnen wij de sollicitatieprocedure niet opstarten.

Solliciteren via Indeed

Het is ook mogelijk om te solliciteren via Indeed. Vanuit deze website wordt je doorverwezen naar onze website waar je het sollicitatieformulier kunt invullen.

Omdat wij betalen voor het plaatsen van vacatures op Indeed, willen wij ook graag weten wat dat oplevert. Om goed te kunnen bepalen wat Indeed voor ons doet, hebben wij een cookie van Indeed op onze website geplaatst. Deze wordt uitsluitend geplaatst als jij daadwerkelijk solliciteert en geeft niets meer door dan het feit dat er een sollicitatie heeft plaatsgevonden. Het is enkel een teller die bijhoudt wanneer er een conversie heeft plaatsgevonden. Meer daarover lees je hier.

Solliciteren via Facebook

Solliciteer je via Facebook dan ontvangen wij slechts de gegevens die jij invult. Het gaat hier veelal uitsluitend om voor- en/of achternaam, e-mailadres, telefoonnummer, motivatie en de vacature waar je op solliciteert. Zodra wij jouw sollicitatie ontvangen, starten wij de sollicitatieprocedure en vragen we je om aanvullende informatie indien wij deze niet hebben ontvangen.

In het kader van het aangaan van een overeenkomst bewaren wij jouw gegevens zolang als nodig is voor het volledig afronden daarvan, in dit geval het volledig afronden van de sollicitatieprocedure.

Bewaartermijnen

Wanneer je bij ons solliciteert dan bewaren we jouw gegevens zolang dat nodig is voor bovenstaande doeleinden. Dat betekent vaak in de praktijk dat we jouw gegevens maximaal 90 dagen op onze servers bewaren. Het kan voorkomen dat we hiervan af moeten wijken bijvoorbeeld doordat de sollicitatieprocedure langer duurt óf omdat we jou op dit moment niet direct aan kunnen nemen. In dat geval nemen wij contact met je op en vragen we of wij jouw gegevens langer mogen bewaren. Daarbij spreken we ook een termijn af voor zover dat mogelijk is.

Klikgedrag en bezoekgegevens

Wanneer je onze website bezoekt, krijgen wij algemene bezoekgegevens. Het gaat dan bijvoorbeeld om het tijdstip van het bezoek en gegevens die jouw browser meestuurt. Het IP-adres van jouw apparaat wordt zoveel mogelijk geanonimiseerd, zodat we deze gegevens niet aan jou als persoon kunnen koppelen.

Wij verzamelen deze gegevens voor statistische analyses van bezoek- en klikgedrag op onze website. Bovendien optimaliseren wij continu de werking van onze website en daarvoor hebben we deze gegevens nodig. Voor deze analyses kan het zijn dat wij bijvoorbeeld een online marketingbureau inhuren. Ook onze web developer die wij extern inhuren, heeft toegang tot deze data. Dit is noodzakelijk zodat deze direct kan zien waar er eventueel iets mis dreigt te gaan indien er problemen zijn met het functioneren van de website of oneigenlijke toegang door derden.

Wij gebruiken deze gegevens vanwege ons legitiem belang bij het monitoren en verbeteren van onze website. Deze gegevens bewaren wij zolang deze relevant voor ons zijn.

Cookies

Tijdens jouw bezoek aan onze website worden er cookies geplaatst op jouw apparaat. Dit kunnen functionele of analytische cookies zijn, maar ook cookies die jouw surfgedrag op internet tracken. Zodra je onze website voor het eerst bezoekt, vragen wij jou toestemming voor het plaatsen van cookies. Cookies kunnen persoonsgegevens, zoals een IP-adres verwerken. Daarom leggen we je graag hier uit wat cookies zijn, welke cookies we plaatsen, wat ze precies doen en waarom ze er zijn.

Contactformulier

Op onze website bieden wij ook de mogelijkheid om een open sollicitatie te versturen of om meer informatie op te vragen. Daarvoor kun je gebruik maken van het contactformulier, de telefoonnummers en ons e-mailadres.
Bij het invullen van het contactformulier vragen we jou om jouw naam, e-mailadres, telefoonnummer, het onderwerp waarover je contact wilt hebben en het invullen van jouw vraag en/of opmerking.

Wij bewaren deze gegevens op de grondslag van een overeenkomst en bewaren deze informatie totdat we denken dat je tevreden bent met onze reactie.

Nieuwsbrief

Via onze website en bij ons ter plaatse kun je je abonneren op onze nieuwsbrief. Hierdoor kun je af en toe de nieuwste vacatures in jouw inbox ontvangen.

Jouw voornaam en e-mailadres samen met de door jou aangegeven interesses worden alleen met jouw uitdrukkelijke toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees. Deze gegevens, plus de gegevens die je later invult, bewaren wij totdat je zelf aangeeft dat je weer wilt opzeggen. Inschrijven voor de nieuwsbrief is kosteloos en uitschrijven kan altijd door op de link in een van de nieuwsbrieven te klikken. Wij behouden daarna jouw e-mailadres in onze blokkeerlijst zodat je niet per ongeluk alsnog een e-mail van ons ontvangt. Dit is een standaard optie die onze e-mailprovider MailChimp biedt. Persoonsgegevens zoals je naam kunnen wij gebruiken om onze nieuwsbrieven persoonlijker te maken.

Wanneer kunnen we jouw persoonsgegevens delen met derden?

IWR deelt jouw gegevens nooit zomaar met derden en enkel wanneer dit op basis van de huidige wetgeving is toegestaan. Verkopen van jouw persoonsgegevens doen wij nooit. In het geval wij jouw persoonsgegevens delen met een derde partij, is dat omdat:

    • wij hen hebben ingeschakeld om bepaalde gegevens te verwerken;
    • wij hen hebben gevraagd om analyses voor ons uit te voeren;
    • dat nodig is om de overeenkomst met jou uit te kunnen voeren;
    • wij hier een gerechtvaardigd belang bij hebben;
    • wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf);
    • je hier toestemming voor hebt gegeven.

De partijen die in onze of jouw opdracht persoonsgegevens verwerken zijn:

      • IT-leveranciers en -dienstverleners zoals onze web developer
      • Cookie leveranciers (bekijk hiervoor onze cookieverklaring hieronder)
      • Consultants
      • Online marketingbureaus

In onze werkwijze hebben wij ervoor gekozen om soms samen te werken met partijen die gevestigd zijn buiten de Europese Economische Ruimte(EER). IWR doet dit alleen als er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van persoonsgegevens. Met alle partijen waar wij mee samenwerken als het gaat om persoonsgegevens verwerking, sluiten wij een zogenaamde verwerkingsovereenkomst. Op die manier maken wij afspraken over hoe deze partijen om moeten gaan met jouw persoonsgegevens.

Beveiliging

Gezien we jouw privacy erg hoog in het vaandel hebben staan en er, zoals je hebt kunnen lezen, niet altijd onderuit kunnen om persoonsgegevens te verzamelen, hebben wij passende beveiligingsmaatregelen genomen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot jouw persoonsgegevens te beperken. Wij hebben onder meer de volgende maatregelen getroffen:

alleen de noodzakelijke personen hebben toegang tot jouw gegevens;
zonder wachtwoord hebben onze medewerkers geen toegang tot hun laptops en systemen;
toegang tot de kantoren is op het hoofdkantoor voor een aantal afdelingen beperkt middels fysieke maatregelen in de vorm van vingerafdruk ontgrendeling;
dagelijks is er beveiliging aanwezig in onze kantoorpanden en wellnessresorts om oneigenlijke toegang te voorkomen;
doelgebonden toegangsbeperkingen en dataopslag binnen de EU en zoveel mogelijk op de locaties van het wellnessresort waar jij werkt en de locatie van het hoofdkantoor;
fysieke opslag van persoonsgegevens proberen wij zoveel mogelijk te beperken, maar waar dit toch nodig is, wordt dit in afgesloten ruimtes opgeslagen;
encryptie (versleuteling) van digitale bestanden.

Papieren documenten die persoonsgegevens bevatten en niet meer worden gebruikt, worden vernietigd in een daarvoor bestemde afgesloten container.

Gebruik van cookies

Websites van derden

Deze privacy- en cookieverklaring is uitsluitend van toepassing op de werken-bij website van IWR: www.werkenindewellness.nl en op geen enkele andere website van derden dan wel van IWR die middel van links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare en veilige manier met jouw persoonsgegevens omgaan. Wij raden je dan ook aan om altijd de privacyverklaring van deze websites te lezen voordat je er gebruik van besluit te maken.

Klachten – Autoriteit persoonsgegevens

Uiteraard hopen wij dat je geen klachten ervaart over onze werkwijze als het gaat om het waarborgen van jouw privacy. Mocht je toch een klacht hebben over de verwerking van persoonsgegevens en je komt er met ons niet uit dan helpen wij je natuurlijk ook graag verder. Op grond van de privacywet heb je altijd het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Om een officiële klacht in te dienen kun je contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wijzigingen in deze privacy- en cookieverklaring

IWR behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacy- en cookieverklaring. Wijzigingen worden rechtstreeks op onze website gepubliceerd en gaan altijd per direct in. Check daarom regelmatig deze pagina, zodat je van eventuele wijzigingen op de hoogte bent.

Inzage, correctie en recht van verzet

Je hebt te allen tijde recht om inzicht te krijgen in de persoonsgegevens die wij van je hebben. Hiervoor dien je een schriftelijk verzoek bij ons in te dienen. Bij dit verzoek vragen wij je om een kopie van je identiteitsbewijs mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen vier weken, op jouw verzoek.

Je hebt de volgende rechten:

      • Recht op inzage: je hebt het recht om de persoonsgegevens die wij van je verwerken, in te zien;
      • Recht op rectificatie: je hebt het recht de persoonsgegevens die wij van je verwerken te corrigeren of aan te vullen indien deze onjuist of onvolledig zijn;
      • Recht om toestemming in te trekken: je hebt het recht om jouw toestemming altijd eenvoudig intrekken;
      • Recht van bezwaar: je hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens;
      • Recht op verwijdering: je hebt het recht om ons te verzoeken jouw persoonsgegevens te verwijderen;
      • Recht op overdraagbaarheid van gegevens: indien het technisch mogelijk is, heb je het recht om de persoonsgegevens die wij van je verwerken te laten overdragen naar een derde partij;
      • Recht op beperking van de verwerking: in sommige gevallen heb je het recht om ons te verzoeken om het verwerken van jouw persoonsgegevens (al dan niet tijdelijk) te beperken wat betekent dat wij minder gegevens van jou mogen verwerken.

Mocht je gebruik willen maken van jouw rechten dan kun je jouw verzoek schriftelijk bij ons indienen. Een verzoek per e-mail is voor ons ook voldoende om gebruik te kunnen maken van jouw rechten. Graag verzoeken we je duidelijk aan te geven wat je verzoek precies is, zodat wij het op de juiste manier in behandeling kunnen nemen.

Zodra wij je verzoek ontvangen hebben, ontvang je van ons een ontvangstbevestiging. Vervolgens gaan wij aan de slag met jouw verzoek en komen zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 4 weken, terug op jouw verzoek. Wanneer er sprake is van een ingewikkelde vraag/verzoek kan het zijn dat wij van de eerder genoemde termijn af moeten wijken, maar dan informeren wij je daar tijdig over. Opgevraagde gegevens zullen wij digitaal en versleuteld naar jou of een andere door jou genoemde organisatie toesturen.

Mocht je vragen, opmerkingen of klachten hebben dan kun contact met ons opnemen:

Werkenindewellness.nl is de vacaturesite van International Wellness Resorts en de aansloten wellnessresorts:

Viskweekweg 10
8166 KJ Emst
privacy@iwr.nl
KVK 52086755